Zoekmachine optimalisatie, waar moet je op letten?

Welke factoren spelen een rol?

Er zijn een heleboel verschillende theorien over welke factoren nu een rol spelen bij zoekmachine optimalisatie. Naar het schijnt zijn wel meer dan 200 verschillende factoren bepalend voor je ranking in Google. Is het dan belangrijk om je op al deze factoren te richten? We krijgen vaak de vraag, wat het grote geheim is om te ranken in Google.

Wat zegt Google

Op 23 maart 2016 zei Andrey Lippatsev tijdens een uitzending op Google Hangout het volgende op de vraag of hij kon vertellen wat de 2 belangrijkste factoren zijn: “Yes. Absolutely. I can tell you what they are. It is content and links going into your site.”

Dus de inhoud van je website (content) is de belangrijkste factor, samen met het aantal links naar jouw site. Nu is het natuurlijk nog de vraag, wat is dan goede content en welke links moet ik naar mijn site hebben.

ranking-score

Is het zinvol om alleen maar mijn focus te leggen op deze 2 factoren en de andere 198 links te laten liggen? Mijn antwoord is volmondig, JA!.

Hoe krijg ik goede content op mijn site?

Als je goede content op je site wilt hebben, zijn er 3 pijlers waar je op moet letten:

  1. Relevantie
  2. Kwaliteit
  3. Beleving

Relevantie

Is eigenlijk de meest logische. Is je inhoud relevant aan het onderwerp. Stel je onderwerk is “zoekmachine optimalisatie”, dan moet je tekst ook gaan over zoekmachine optimalisatie en niet over afvallen. dit klinkt heel simpel, maar toch worden hier enorm veel fouten mee gemaakt.

Kwaliteit

Schrijf de tekst voor je lezer en niet voor de zoekmachine en zorg ervoor dat je iets nieuws te bieden hebt.

french-toast

Deze zoekopdracht geeft al ruim 30 miljoen resultaten. Het is dus onzin om hier artikel 30.000.001 voor te gaan schrijven. Je kunt je beter richten op een onderwerp waar minder informatie over is en dan vervolgens een artikel schrijven waar de lezer ook echt wat aan heeft. Ik weet dat het lastig kan zijn, zeker in een markt waar grote concurrentie is. Probeer dan toch creatief te zijn en altijd kwaliteit voor de kwantiteit te laten gaan.

Beleving

De beleving bestaat uit een aantal verschillende stukjes. Allereerst is het belangrijk dat je tekst lekker weg leest en er goed uitziet. Maak dus gebruik van opmaakopties als bijvoorbeeld het regelmatig toevoegen van alinea’s en afbeeldingen.

Is in 1 oogopslag te zien waar het artikel over gaat? Kortom is er gebruik gemaakt van kopteksten? Dit zorgt ervoor dat de gebruiker in 1 oogopslag kan zien waar de inhoud van het artikel ongeveer over gaat.

Welke links moeten er linken naar mijn site?

Ook hierbij spelen relevantie en kwaliteit een grote rol. Het is belangrijk dat de links die naar je site gaan een connectie hebben met het onderwerp. Zoals ik in dit artikel een link plaats naar het youtube filmpje van de Google hangout. Dit artikel is complementair aan het filmpje en andersom.

Het is niet altijd eenvoudig om goede linkpartners te vinden, maar het is vaak wel mogelijk om ergens als gastblogger op te treden over het onderwerp waar jij verstand van hebt en je mag dan sowieso een link plaatsen naar je site. Dit zorgt er enerzijds voor dat je hoger gaat scoren in de zoekmachine, anderzijds vergroot het ook je autoriteit en betrouwbaarheid.

Als je focust op deze 2 ranking factoren, dan is succes verzekerd! Ik ben benieuwd naar je resultaten!

Bron: Sociaal Sterk Community Blog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s