Instagram bedrijfsprofiel

Zakelijk veel te bereiken met Instagram

Instagram heeft de afgelopen periode een flinke spurt ingezet met betrekking tot advertentie mogelijkheden. Niet zo heel gek natuurlijk als je bedenkt dat Instagram eigendom is van Facebook.

Zo was het al geruime tijd mogelijk om te adverteren op Instagram, maar de resultaten kon je tot voor kort niet echt meten. Het enige wat je kon zien waren het aantal likes en volgers.

Vanaf heden zijn daar diverse statistieken bij gekomen. Het lijkt heel erg op de gegevens die je in Facebook kunt zien. Zaken die je onder andere uit het overzicht kunt halen zijn: leeftijd, geslacht, woonplaats, activiteit en tijdstip (en nog meer). Met deze informatie kan je nog beter je doelgroep bepalen en dus je advertentie campagne effectiever inzetten

zakelijk-instagram-gebruiken

 

Instagram bedrijfspagina claimen.

Zoals hierboven beschreven biedt het bedrijfsprofiel veel voordelen voor degene die Instagram zakelijk gebruiken. Je krijgt niet direct toegang tot alle functies. Een week nadat het account is omgezet naar een bedrijfsprofiel krijg je toegang tot de functies. Uiteraard is het omzetten van een standaard account naar een bedrijfsprofiel gratis. Ben je hier niet tevreden over, kan je altijd weer terug switchen op het moment dat jij dat wilt.

Een Instagram bedrijfsprofiel kan eenvoudig aangemaakt worden:

  1. Log in op het Instagram account dat je wilt omzetten naar een business account;
  2. Klik op het tandwieltje rechtsboven en vervolgens op account;
  3. Onder ‘account’ kies je voor ‘overstappen op bedrijfsprofiel’;
  4. Log in met je Facebookaccount en volg de stappen;
  5. Je bedrijfsprofiel is klaar voor gebruik!

Contact button op je Instagram account

Zodra je het profiel hebt omgezet naar een business account plaatst Instagram een contact knop op je account. De gegevens hiervoor haalt Instagram uit je Facebook account. Je kunt daarna via instellingen deze eenvoudig aanpassen.

Wil je Instagram ook gaan inzetten voor je bedrijf, neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Vast en zeker hebben we leuke ideeën waar je nog niet aan gedacht hebt!

Bron: Sociaal Sterk Community

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s